Előkészítés: A lisztet és a sütőport összekeverjük egy nagy tálban, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a rumot, a tojásokat, a tejet és egy csipet sót. Kissé elkeverjük, kisebb darabokba rászórjuk a vajat, és alaposan összedolgozzuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A tésztát kisebb adagokban lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk (a maradék tésztát mindig tegyük vissza a hűtőbe!). Derelyevágóval 10 cm hosszú és 2,5 cm széles csíkokat vágunk ki. A tésztacsík közepébe, hosszanti irányban egy kb. 3 cm-es lyukat vágunk, és átbujtatjuk rajta a tészta egyik végét. Sütésig hidegre tesszük. A maradék tésztával is járunk el. A sütéshez a vajat egy fritőzben vagy nagy lábosban 175 fokosra melegítjük (akkor jó az olaj, ha egy fakanál nyelét belemártva buborékot vet). A tésztát 4-5 perc alatt világosbarnára sütjük benne. A szalagokat konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük, és még melegen megszórjuk porcukorral. Tálra rendezzük, színes papírszalvétával díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.