Elkészítés: A lisztet és a sót egy tálba szórjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk, majd az egészet meghintjük szárított bazsalikommal. Ezt ne sajnáljuk, persze csak ha szeretjük. Én azért raktam bele, mert a paradicsommal jól harmonizál. Egy pohárba langyos vizet engedünk, és óvatosan elkezdjük a keverékünkbe önteni. Annyi vizet öntsünk csak, amennyit a tészta igényel. Ne legyen ragadós! Gyúrjuk a tésztát kb. 10 percig. Majd takarjuk le a tálat, rakjuk meleg helyre, és hagyjuk kelni 20 percig.
A szárított paradicsomot - miközben kel a tésztánk - csíkozzuk fel, a sajtot reszeljük le. Ha megkelt, gyúrjuk át újra, majd nyújtsuk ki kb. 1 cm vékonyra. Kenjük meg kevés zsiradékkal a tésztát, majd a paradicsomot szórjuk rá egyenletesen, hogy mindenhova jusson. A sajttal tegyük ugyanezt. Ha ezzel is megvagyunk, tekerjük fel, mint a kalácsot! A végeket én kicsit összenyomtam.
Tepsibe helyezzünk sütőpapírt, tegyük rá a bagettet. Helyezzük a sütőbe, melyet csak most kell bekapcsolnunk. A bagett tetejét spricceljük meg vízzel, és pár helyen karcoljuk meg. 160 fokon süssük 25 percig, majd az utolsó 5-10 percre emeljük fel 200 fokra, és ha szépen megbarnult, akkor már készen is van.
Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.