Elkészítés: A káposztát a kovászos uborkához hasonlóan készítem el. A torzsát mélyen kivágom, köményt szórok bele, az edény aljára kaporszárat teszek, amire ráhelyezem a káposztákat. Sós vízzel felöntve, napos helyen néhány nap alatt megkovászolódik. Ha nincs kovászolt káposztánk, a fejes káposztát sós, köménymagos vízben előfőzzük.
A töltelékhez a darált húst, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát sóval, borssal, 2 marék rizzsel, 1 tojással, 1 evőkanál pirospaprikával és kevés apróra vágott kakukkfűvel összegyúrom. Megkóstolom!
A káposztát levelekre szedem, ereit kivágom, majd a tölteléket belegöngyölöm.
A töltelékek elkészítése után maradt káposztát apróra vágom, felét az edény aljára szórom. Erre kerülnek a töltelékek, a felszelt kolbász (csülök), az apróra vágott csombor és kapor. A maradék káposztát a tetejére teszem, felöntöm annyi meleg vízzel, hogy éppen ellepje. Sózom, borsozom. Ha valaki ízlése úgy kívánja, kis csípőset is tehet rá. Fedő alatt közepes lángon kb. 90 percig főzöm.
1 evőkanál zsírból 5 evőanál liszttel rántást készítek, amire 1 evőkanál őrölt paprikát teszek. 3 merőkanálnyi főzőlével temperálom, csomómentesre keverem és hozzáöntöm a káposztához. Hagyom ismét felforrni.
Tálalni tejföllel, díszíteni kaporlevéllel szoktam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.