Elkészítés: A tejszínnel kezdjük, mert vissza kell hűlnie. A torta bevonásához a tejszínt felforraljuk, feloldjuk benne a felaprított fehér csokoládét, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztához elkeverjük el a lisztet, a sót, a kakaót, a sütőport és a szódabikarbónát. A vajat kikeverjük a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ezután kerül bele a kakaós-lisztes keverék és a tej felváltva.
Egy 24 cm-es kerek forma alját kibéleljük sütőpapírral, elsimítjuk benne a masszát, és előmelegített 180 C –os sütőben sütjük ki 30-40 perc alatt. A sütési idő végén tűpróbát végezzünk annak érdekében, hogy teljesen megsüljön a tészta.
Ha megsült, a formában hagyjuk picit hűlni, majd sütőpapírral borított tálcára borítjuk. A szélét késsel óvatosan válasszuk el a formától, ha szükséges. Amikor teljesen kihűlt, 2 egyforma lapra vágjuk. Ha csúcsos lenne, akkor vágjuk egyenesre a felületet. A piskótánk sütés közbeni alja lesz a tortánk teteje. Az egyik lapot tálcára tesszük, köré csatoljuk a forma karimáját, az oldalánál sütőpapírral béleljük.
A krémhez kikeverjük a túrót a krémsajttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a villával összetört szedret (igény szerint át is passzírozhatjuk). Az előzőleg vízbe áztatott zselatint kis lángon folyamatos keveréssel áttetszőre feloldjuk, 2-3 evőkanál túrós krémet elkeverünk benne, majd így adjuk a nagyobb mennyiséghez. A tejszínt kemény habbá verjük, kisebb adagonként óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe.
A krémet rásimítjuk az alsó tortalapra, és befedjük a másik lappal.
A hideg fehér csokis tejszínt felverjük habverővel, adhatunk hozzá 1 kis habfixálót. A tortát bevonjuk vele, és hidegre tesszük, hogy kissé megszilárduljon.
Tetejét csokiforgáccsal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.