Elkészítés: 1. A citromos kekszhez a hozzávalókat jól összegyúrom. Ha nehezen gyúrható, 1-2 kanál vizet hozzá lehet tenni. Megfelezem a tésztát, és az egyik felét pár csepp piros ételfestékkel beszínezem. A hűtőbe teszem minimum 30 percre, de egy éjszaka sem árt neki.
2. A mákos kekszhez is összegyúrom a hozzávalókat. Ennek is be lehet színezni a felét, de önmagában is sötét színű lesz a máktól. Ezt is hűtőbe teszem.
3. Pihentetés után kinyújtom kb. 1 cm-es vastagságúra a tésztát. Ne legyen nagyon vékony, mert könnyen törni fog, és hamarabb megég. Tetszőleges formákkal kiszurkálom. Kisebb formákkal a közepét lehet cserélgetni, így nagyon jópofa, és különleges kekszeket kapunk.
4. Előmelegített sütőben 170-180 fokon megsütöm. Akkor jó, ha éppen kezd barnulni az alja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.