Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk, és kevés sós vízben puhára főzzük. A hagymát, a paradicsomot is megmossuk, megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a salátaleveleket leöblítjük.
Elkészítés: A burgonyát leszűrjük, összetörjük, összekeverjük a darált hússal, és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát négyfelé osztjuk, és mindegyikből kerek lepényt formálunk. Megforgatjuk a szezámmagban, és parázs fölött, vagy rostlapon megsütjük. A zsemléket kettévágjuk, és a parázs felett megpirítjuk. A mindegyiknek az alsó felére teszünk egy salátalevelet, rá a sült burgert, és arra a paradicsomot, a hagymát, ráborítjuk a zsemle másik felét. Kínálhatunk mellé még salátákat, mustárt, ketchupöt.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 662 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.