A langyos tejben elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd félretesszük, amíg felfut.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, és belekockázzuk a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett felületen átgyúrjuk, és 5 egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Egy tésztadarabot még 3 felé osztunk, és rudakat sodrunk belőlük. 3 darabot egymásra helyezünk és összefonjuk.(Én bentről szoktam kifelé haladni így nagyon szép lesz a fonat.)
5 darab fonott kiflit kapunk, amit sütőpapíros tepsibe helyezünk, és még egyszer megkelesztjük.
A tetejét megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk sóval és szezámmaggal. 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.