Elkészítés: A friss, tisztított szardíniát hosszanti irányban a gerince mentén kettévágjuk, szétnyitjuk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, citromlevet facsarunk rájuk, majd szezámmagba forgatjuk, hogy alaposan befedje a halakat.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a halakat hirtelen kisütjük benne, mindkét oldalán kb. 3-3 percig, először a bőrös felével lefelé. Egyszerre ne süssünk túl sok halat a serpenyőben, mert az lehűti az olajat, aminek következtében tovább sül a hal, több olajat szívhat magába, és nem lesz ropogós. A megsült halakat papírtörlőre szedjük ki, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék.
Köretként friss répasalátát készítünk, amihez a megtisztított répákat zöldséghámozóval vékony csíkokra vágunk. Dijoni mustár, borecet, olívaolaj, egy kevés méz, narancslé és friss menta keverékéből öntetet készítünk. Ezzel locsoljuk meg a sárgarépaszalagokat. A frissen sült hal mellé fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.