A csirkemellfilét nagy kockákra vágjuk. Összekeverjük a szójaszószt, 4 evőkanál vizet, az összezúzott fokhagymát meg az agávészirupot, és kb. 30 percig pácoljuk benne a húst. Nyársakra tűzzük, megszórjuk szezámmaggal, és grillen megsütjük.
Közben elkészítjük a mogyorómártást. Turmixgépbe dobjuk felaprítva a vöröshagymát, a gyömbérdarabot és a fokhagymát. Hozzáadjuk a csiliport, a barna cukrot meg a pirított mogyorót, és finom péppé turmixoljuk. Közben folyamatosan adagolva, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat.
A pépet kisebb lábosba öntjük, és szinte forrásig melegítjük. Lassan hozzáadjuk a kókusztejet és a páclét, majd habverővel összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és közvetlenül tálalás előtt belenyomjuk a citrom levét. A csirkenyársakkal együtt kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.