Elkészítés: Kevés langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt, hozzáadom a szobahőmérsékletű liszthez, beleöntöm a tejfölt, a tojást, a cukrot és a sót. Vagyis kelt tésztát gyúrok ki.
1 órát pihentetem, kis gombócokat formázok, aminek a belsejébe szilvalekvárt rakok.
Egy fazekat félig öntök vízzel, lekötöm
konyharuhával, amikor a víz forr, a konyharuhára rakom a gombócokat, és lefedem egy tállal. Akinek van párolóedénye, még jobb, azt használni. 20 percig főzöm a gőzben gombócokat, majd olvasztott vajba, utána darált cukros mákba forgatom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.