Egy pohárba kevés langyos vizet öntünk, hozzákeverünk egy kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet. A közepébe egy mélyedést vájunk, ide öntjük a két szoba-hőmérsékletű tojássárgáját és a felhabosodott élesztőt, valamint a langyos tejszínt. A tál szélére szórjuk a sót és a maradék cukrot. Szépen összedagasztjuk a tésztát.
Ha már elválik az edény falától, akkor beledolgozzuk a megolvasztott, langyos vajat is. Cipót formázunk belőle, és letakarva hagyjuk, amíg a duplájára nem kel.
Utána a megkelt tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és három hosszú csíkra felvágjuk. A csíkokat vastagon megkenjük szilvalekvárral, végül mindet felcsavarjuk a hossztengelyével párhuzamosan (mint a bejglit), így kapunk három viszonylag vékony, hosszú tekercset.
Egy nagy tepsire sütőpapírt terítünk, és ott hármas fonással összefonjuk a szilvalekvárral megkent rudakat, a végét összecsípjük, aláhajtjuk. Letakarjuk, és ismét kelesztjük legalább fél órát. Végül 180 fokra felmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Félidőben kivesszük, lekenjük a tetejét felvert tojással, hogy szép fényes legyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.