Elkészítés: A lisztet morzsold el a vaj 90 százalékával, add hozzá az élesztőt, a cukrot és a felvert tojás 80 százalékát, majd annyi langyos tejet keverj hozzá, amennyivel lágy tésztává gyúrhatod. Lisztezd be, fedd le, és pihentesd addig, míg duplájára dagad.
A szilvát magozd ki, de csak annyira nyisd szét, amennyire muszáj, és tölts a mag helyére annyi fahéjas cukrot, amennyit elbír.
A megkelt tésztát nyújtsd 1,5 centisre, szaggasd kb. 8 centis átmérőjű korongokká (az sem baj, ha szabálytalan) és dugd bele a szilvákat, majd bugyoláld össze, megnyomkodva a réseket, nehogy kiszivárogjon a sütésnél a fahéjas szilvalé.
A maradék vajjal kikent tepsibe viszonylag szorosan kell egymás mellé rakni őket úgy, hogy a tapasztott rész alul legyen. Mikor tele a tepsi, kend meg a megmaradt tojással, és keleszd újra őket. Gyönyörűen egymáshoz simulnak, és felfelé terjeszkednek majd.
180 fokra felmelegített – közepes hőmérsékletűnek is mondott – sütőben addig süsd, míg olyan nem lesz a teteje, mint a fényes karamell. Mivel kelt tésztát nem ajánlatos melegen enni, dugd el a szekrény tetejére. Vedd elő a scrabble-táblát, és játsszatok le egy partit. Addigra biztos kihűl.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.