A tésztához fazékban felforralunk 5 dl vizet a 3 dkg vajjal és egy csipet sóval együtt. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal erőteljesen keverjük kb. 3 percig, amíg a massza a fazék oldalától el nem válik. Ekkor a tűzről levéve langyosra hűtjük. Közben egy tiszta fazékban bőven vizet forralunk. A szilvát megmossuk és kimagozzuk.
A lehűlt tésztát az edényből munkalapra tesszük. Beledolgozzuk a tojást, majd simára gyúrjuk és rúddá sodorjuk. A rudat 12 részre vágjuk. A tésztadarabok közepére egy-egy szilvát teszünk, és a mag helyére kockacukrot dugunk. Végül a tésztát a szilvákra hajtjuk, és a csomagokat a tenyerünkben gombóccá formázzuk.
A gombócokat a lobogó vízbe engedjük, és gyenge tűzön addig főzzük az újraforrástól számítva kb. 8 percig, amíg fel nem. Közben serpenyőben felhevítjük a 8 dkg vajat, és világosra pirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Végül a szűrőkanállal kiemelt, lecsepegtetett gombócokat a vajas morzsába forgatjuk, és fogyasztás előtt megszórjuk fahéjas porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.