Elkészítés: Az élesztőt 1 deci langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, és egy nagy halmot formázunk belőle, közepén egy mélyedéssel. A mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, jól összedolgozzuk a tésztát. Konyharuhával lefedve 15 percig hagyjuk pihenni.
A tojásokat a maradék tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal kikavarjuk. A vajat megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A kovászhoz hozzádolgozzuk a tojásos tejet és a kihűlt olvasztott vajat – érdemes a kézi robotgép csavaros fejét használni, ez tészta készítésére kiváló. Amikor már kellően ruganyos a tésztánk, lefedjük egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk fél órát kelni.
Ezután kinyújtjuk a kivajazott, kilisztezett tepsibe úgy, hogy a tepsi falára is felnyújtjuk a tésztát, így y pereme lesz. Egy villával megszurkáljuk, és fél óráig hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.
Ezalatt a szilvákat megtisztítjuk és felvágjuk hosszában félbe, a magot eltávolítjuk, és a feleket is bevágjuk, kis tarajokat fogunk kapni.
A tovább kelesztett tésztát megszórjuk kevés darált mandulával, majd szorosan kirakjuk a szilvával.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tetejét fahéjas porcukorral szórjuk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.