A vizet felforraljuk a cukorral, amíg el nem olvad. A szirupot kihűtjük, hozzáadjuk a tejfölt és a sütőport, összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 tojássárgáját, végül az olajat és a lisztet is (lisztből annyit, amennyit felvesznek a lágy hozzávalók, hogy gyúrható, de könnyű tésztát kapjunk).
A tésztát levegősre dagasztjuk, majd 20 percig kelesztjük, ezután kb. 7-8 mm vastagra kinyújtjuk és egy nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott muffin formába nyomkodjuk, és ráhelyezzük a félbevágott, fahéjas barna cukorral töltött szilvákat. A tetejükre nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrt lapokat rakunk, amiket kissé bemetszünk egy késsel.
A kalácskákat lekenjük a másik tojássárgájával, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük őket.
Megjegyzés
Ne besztercei szilvából, hanem Bluefree, vagy hasonló nagyobb szemű, kemény szilvából készítsük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.