Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A befőtt szilvát lecsepegtetjük, kettévágjuk, kimagozzuk, a mélyhűtöttet szobahőmérsékleten hagyjuk. Kis lábosban felolvasztunk 5 dkg vajat.
Elkészítés: A tojásokat összekeverjük a tejjel, kis adagokban beledolgozzuk a lisztet és 2 evőkanál cukrot (ne legyen csomós!). Hozzáadjuk a citromhéjat, egy csipet sót, a folyékony vajat, és alaposan összedolgozzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, kevés olajat cseppentünk bele, és merőkanállal egy adag masszát folyatunk szét benne. Erős tűzön kb. 1 percig pirítjuk, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Tányérra csúsztatjuk, és a maradék masszából is palacsintákat sütünk. A maradék cukrot lábosban karamellizáljuk, hozzáadjuk a szilvákat, ráöntjük a bort, és lefedve felforraljuk. Szilvapálinkával, fahéjjal ízesítjük, végül belekeverjük a maradék vajat. A szilvát a palacsintákba töltjük, négybe hajtjuk, és 1-1 gombóc vaníliafagylalttal körítve tálaljuk. Leöntjük a maradék szilvamártással, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 771 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.