A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát . (Ha túl száraz lenne, akkor szükség esetén adhatunk hozzá 1-2 ek hideg vizet.)
Lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, majd a hűtőbe tesszük kb. 30 percre, hogy kellően lehűljön.
A szilvát félbevágjuk, eltávolítjuk a magot, megszórjuk a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd összekeverjük. A piteformát vegyük ki a hűtőből, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, a tésztára reszeljük a marcipánt, majd kirakjuk felezett és ízesített szilvával.
A lisztet összekeverjük össze a zabpehellyel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk úgy, hogy darabos maradjon. Ezután az édes morzsát a szilva tetejére szórjuk. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten, 45-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem) A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni. (Nekem kivehető aljú a piteforma, így pár perc után átteszem egy rácsra, és úgy hűtöm ki a pitét.)
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a pitét porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.