Elkészítés: A lisztet a cukorral, egy csipet sóval, a tojással és a vajjal gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
Kivajazunk 12 darab 10 cm átmérőjű kosárkaformát. Legkönnyebb, ha a vajat megolvasztjuk, és konyhai kenőecsettel kenjük be a formákat. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 12 egyforma adagra osztjuk, és kibéleljük vele a formákat úgy, hogy az oldalára is jusson. Az alját többször megszurkáljuk villával, és a sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, húsát vékony szeletkékre vágjuk. A pisztáciát összevagdaljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot. A krémet a formákba töltjük, a tetejére rakjuk a szilvákat. Megszórjuk pisztáciával, és mentalevelekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.