Elkészítés: A burgonyát meghámozom, kb. 1 cm vastag hasábokra darabolom. A sárgarépával, petrezselyemmel és zellerrel is hasonlóan járok el – minden összetevőt azonos nagyságúra vagdosok. A paradicsomok héját forró vízbe mártva eltávolítom, gerezdekre szeletelem.
A fűszeres olajhoz a salottát egészen finomra aprítom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. Egy jókora nejlonzacskóba kanalazom a kétféle hagymát, hozzáadom a 1/2 lime frissen préselt levét, fűszerezem. Alaposan összerázom, majd hozzáadagolom a paradicsom kivételével az előkészített zöldségeket. A zacskó nyílását szorosan összefogva jól összeforgatom a tartalmát.
Egy nagy gáztepsit alufóliával borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A fűszeres zöldséghasábokat egyenletesen elosztom az előkészített tepsiben, majd rárakosgatom a paradicsomokat, a tetejére kevés oregánót szórok. 35-40 perc alatt megsütöm.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.