Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a répát vékony szeletekre majd csíkokra, a pórét karikákra, a karfiolt kis rózsákra, a karalábét kockákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a húslevest, és a zöldségeket egymás után ropogósra pároljuk benne. Kiszedjük, lecsepegtetjük, és mindegyiket összekeverjük. A paradicsomot lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A tejföl felét és a zöldfűszereket a paradicsomléhez keverjük, és a zöldségekre öntjük. Kimérünk fél litert abból a húslevesből, amiben a zöldségeket főztük, felforraljuk, és belekeverjük a kukoricadarát. Felforraljuk, levesszük a tűzről, és fedő alatt kb. 15 percig állni hagyjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat 3 evőkanál forró vízzel habosra keverjük, beledolgozzuk a krémsajtot, a maradék tejfölt és a petrezselymet. Alaposan összekeverjük a kukoricadarával. Beleszórjuk a napraforgómagot, és sóval, borssal ízesítjük. A banánt meghámozzuk, karikára vágjuk, és megcsepegtetjük a citromlével. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a banánt, és az egészet óvatos mozdulatokkal a kukoricadarás masszához keverjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, beleöntjük a kukoricadarás massza felét, és megszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával. Ráhalmozzuk a zöldséges keveréket a levével együtt, végül a maradék masszát rásimítjuk. Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát, és apró darabokban a vajat. A sütőben kb. 60-70 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.