A szivárvány torta lapjainak ellkészítéséhez a vajat a porcukorral keverjük jó habosra, majd adjuk hozzá a csipet sót és a vaníliaaromát. Ezután állandó keverés mellett egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd mindegyikkel keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a vajas-cukros-tojásos keverékhez, alaposan keverjük össze, hogy sima masszát kapjunk.
A tésztát osszuk 6 egyenlő részre (mérlegen mérjük szét, hogy valóban egyforma adagokat kapjunk). A színezéshez használjunk néhány csepp különböző színű, ehető ételszínezéket, pl. pirosat, zöldet, kéket, stb.. A 6 egyenlő részre elosztott tésztát egyesével színezzük ízlés szerint. 3-4 csepp színezéket cseppentsünk a tésztához, és keverőkanállal keverjük alaposan össze, majd kettesével süssük meg a tésztalapokat.
Egy sütőpapírra rajzoljunk két 22 cm-es kört, majd tegyük rá egy gáztepsire a megrajzolt papírt. Ezután kanalazzuk mindegyikre rá a tésztát, majd egyenletesen simítsuk el (a többi tésztával is így járjunk el, tehát három részletben tudjuk megsütni az összes lapot!). Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon 10 percig sütöttem a lapokat).
A sütőből kivéve alányúlva, óvatosan emeljük le a tésztát a sütőpapírról, majd rácsra helyezve hűtsük ki egészen.
A kihűlt lapokból egyesével vágjunk ki 20 cm-es köröket, majd töltsük meg a krémmel.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A tejszínt verjük fel lazább habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarpone-krémhez.
Ezután rétegezve kenjük meg vékonyan a krémmel a tortalapokat, majd a maradék krémmel kívülről is vonjuk be a tortát. Az elkészült tortát tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
A tortát közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Megjegyzés
Írót készíthetünk saját magunk is! 1 dl tejbe cseppentsünk bele néhány csepp citromlevet, majd keverjük össze. Ezután hagyjuk pár percig állni, míg elkészül az író.
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.