1. A fagyasztott gyümölcsöt hagyjuk kiolvadni kicsit, majd mehet egy edénybe a vízzel és szörppel. Megkeverjük, és alacsony lángon főzzük, míg a gyümölcs teljesen kiolvadt (kanállal könnyen elvágható) és enyhén meleg. Botmixerrel összeturmixoljuk és elkeverjük benne a pudingport, csomómentesen. Tovább főzzük közepes hőfokon, míg erősen besűrűsödik. Egy szűrőbe kanalazzuk és abban kevergetve átszűrjük, majd a kész adag tetejére folpack fóliát nyomkodunk.2. A tejkaramellet (készíthető házilag, növényi tejből) 2,5 dl tejszínnel és a sűrített tejjel (szintén házilag készíthető, növényi tejből) közepes láng felett, egyneművé keverjük. Kis sűrűsödés után a lángról levesszük, és a kavarást néhány percig folytatjuk, míg langyosra nem hül.3. A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, majd hozzáadjuk a mézet, barack lekvárt, olvasztott margarint és összegyúrjuk. Abban az esetben, ha nem könnyen formázható, porladékonyabb a tészta, kevés tejjel segíthetünk rajta (0,5 dl se kell hozzá). A formát sütőpapírral vagy folpackkal kibéleljük és először az alján, majd az oldalán egy kb 0,5-0,7 cm vastag kérget képzünk a masszából, nyomkodással. (A fal tetejét egy kés segítségével egyenesre lehet vágni.)4. A formánkat képzeletben harmadoljuk el vízszintesen és a szamócás pudingunkat beleöntjük az alsó 1/3-ig, majd elsimítva a tetejét, megy a hűtőbe a forma.5. A mascarponés krémhez 1 dl tejszínt félig felverünk (habos, de még nem fodros), belekanalazzuk a mascarponét és 130 g-ot a karamellünkből (vigyázzunk, hogy ne legyen meleg a karamell). Ezekkel együtt készre verjük.6. A krémet, a szamócás rétegre kanalazzuk a második harmadig és elegyengetés után visszarakjuk a hűtőbe kb 5 percre. (Ez idő közben én zsákba töltöttem a maradék pudingot a díszítéshez).7. A megmaradt karamellát egyenletesen eloszlatjuk a krémen (én egy keveset vettem ki belőle díszítéshez), így egy vékonyabb réteget kapunk. Mehet vissza a hűtőbe ismét.8. 1 dl habtejszínt keményre verünk, majd elkészítjük a legfelső részét a tortának, ha a karamell már dermedt annyira, hogy nem folyik össze a habbal.9. Díszítés!!!10. Kb. egy óra pihi a hűtőben, és vágható is.
Megjegyzés
Többszöri kísérletek és kóstolópróbák után született meg az alábbi recept, így kapta a "szívem csücske" elnevezést. Kekszes kéregben helyezkedik el alul egy epres réteg, utána mascarponés karamella krém követi, amin egy vékony karamella öntet helyezkedik el, végül egy könnyű habréteggel zárul. A torta különlegessége, hogy tej- és tojásmentesen elkészíthető, illetve sütést nem igényel és az első gondoltok ellenére, kellemesen édes és nem töményen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.