Elkészítés: A megmosott, leszárított kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, a húsos részüket a zúzott fokhagymával és az aprított rozmaringgal bedörzsöljük, majd forró serpenyőben a bőrös felükkel kezdve mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Ezután, tepsibe tesszük, hogy a bőrös felük felfele legyen, meglocsoljuk a sült zsiradékkal, aláöntjük a fehérbort, 1 deci vizet, és alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 1-1,5 óra alatt 3/4 puhára pároljuk.
Ekkor levesszük róla a fóliát, mellészórjuk a megmosott, leszemezett fehér és piros szőlőt, és a forró sütőben 20-30 perc alatt piros-ropogósra sütjük.
Közben a körethez a meghámozott burgonyát feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Végül a forró vajon megfuttatjuk az aprított majoránnát, rászedjük a burgonyát, és lazán összeforgatjuk, hogy ne törjük szét a burgonyát.
Tálaláskor a burgonyát tányérra halmozzuk, melléfektetjük a sült kacsacombot, és körbelocsoljuk a szőlős szafttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.