Elkészítés: A húst előző este beáztatjuk a tejbe.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet. Kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. A zsályaleveleket durvára vágjuk, a liszthez adjuk, majd a forró tejet is belecsorgatjuk, simára keverjük habverővel, majd besűrítjük. Belereszeljük a sajtot, egy csipet szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk. Kevergetve megvárjuk, míg elolvad a sajt, kész is.
A rózsaborsot és a sót mozsárba tesszük, összetörjük (nem kell túl apróra). Papírtörlővel leitatjuk a húsról a tejet, rászórjuk a borsot, belemasszírozzuk. Egy serpenyőbe fél cm-nyi olívaolajat öntünk, mikor forró, beletesszük a szűzérmét. Pár perc alatt minden oldalát megpirítjuk, majd gyorsan (és óvatosan) alufóliába csomagoljuk 15 percre.
A karfiolt lobogó, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük. Hozzákeverjük a vajat, a tejszínt, a pirospaprikát, belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk. A lisztet evőkanalanként hozzákeverjük villával, addig folytatjuk, míg könnyen formázható masszát kapunk. A hús sütése után visszamaradt olívaolajhoz hozzáöntünk annyit, hogy 1,5 cm-nyi legyen, ismét felforrósítjuk.
2 evőkanál segítségével a masszából puffancsokat formázunk. Óvatosan megforgatjuk zsemlemorzsában, majd az olajban barnára sütjük.
Tálaláskor a szűzérmét 1,5-2 cm-es korongokra vágjuk, fejenként 4-5 darabot tányérra teszünk, mellé a karfiolpuffancsokat, majd ráöntjük a mártást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.