Elkészítés: Vegyünk egy tepsit, öntsük bele az olívaolajat, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 5 percre. Ezalatt gyorsan tisztítsuk meg a szűzpecsenyét a felesleges hártyáktól, vágjuk össze a rozmaringleveleket apróra, majd keverjük össze tengeri sóval és frissen őrölt borssal. Alaposan paskoljuk bele a fűszerkeveréket a szép darab húsba úgy, hogy minden oldalán legyen belőle. Aztán vegyük ki a tepsit, ami addigra már tűzforró lett, és gyorsan forgassuk meg az alján lévő kevés forró olajban a szűzpecsenyét (azaz minden oldalát kapassuk meg kicsit), majd toljuk be a sütőbe, és 20 percig hagyjuk sülni.
20 perc elteltével fordítsuk meg a húst a másik oldalára és toljuk vissza 10 percre a sütőbe.
Közben a rebarbarát pucoljuk meg, azaz éppen csak húzzuk le a külső fásabb részét, de ne vigyük túlzásba, ugyanis a párolás alatt annyira meg fog puhulni, hogy nem is nagyon kell pucolni, hiszen a fás rész is ehetővé válik.
A 20 + 10 perc után húzzuk ki a tepsit, öntsük bele a kb. 3-4 centis darabokra összevágott rebarbarát, öntsünk alá fél deci vizet, és újabb 10 percre toljuk vissza húsostul, rebarbarástul.
Az újabb 10 perc eltelte után vegyük ki a sütőből a tepsit, takarjuk le alufóliával, és jó 5 percig hagyjuk pihenni, mielőtt a szűzpecsenyét felvágjuk ujjnyi szeletekre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.