Elkészítés: Előző este a szűzpecsenyét egyben, némi olívaolajjal és steak fűszerrel bepácolom.
Másnap a szűzpecsenyét hosszában végigvágom úgy, hogy egy téglalapot kapjak. Sózom, borsozom, majd a juhtúrót végignyomogatom rajta. Erre helyezem a félig főtt 6 szál spárgát. Hústűvel jól összetűzöm több helyen. Olívaolajjal és frissen őrölt borssal, pici sóval bedörzsölöm. Serpenyőben hirtelen megkapatom mindkét oldalát kb. 5 perc alatt, hogy egy kis kérget kapjon. Előmelegített, de 100 foknál nem nagyobb hőmérsékletű sütőbe teszem, nem kell alá se víz, se olaj. 80 és 100 fok között kb. 2,5 órát sütöm. Kis hőmérsékleten ugyanis jobban megtartja a hús a nedvességét, és finom porhanyós marad.
Közben 30 dkg gombát újhagymán megpárolok. Ez lesz az egyik körítés. A másik tetszés szerint. Nálunk utoljára újkrumplival volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.