Elkészítése:
1. A lazac előkészítése: Az ujjaival győződjön meg róla, hogy a hal szálkamentes-e, és amennyiben szükséges, csipesszel távolítsa el a szálkákat. Öblítse le a filét hideg folyó víz alatt, és papírtörlővel törölje szárazra.
2. Helyezze a filéket egy lapos tálba, és dörzsölje be a halat köménnyel. Amíg a mázat elkészíti, szobahőmérsékleten pihentesse kb. 20 percig.
3. A máz: Mixerrel keverje össze a hozzávalókat, amíg egy lágy krémet nem kap. Öntse a krémet egy közepes méretű serpenyőbe, forralja fel, majd csökkentse a hőmérsékletet, és főzze további 5 percig.
4. Kenje be a filéket a mázzal, és grillezze bőrével lefelé direkt módszerrel, közepes hőfokon, kb. 8-10 percig. Félidőben, vagy amikor a bőre ropogósra sült, fordítsa meg. Tálaláskor kenje be a megmaradt mázzal, és tekerje a salátalevélbe.
Ez a fogás a lazac erőteljes, zamatos ízét kombinálja a tamarind édes-savanyú ízhatásával. A tamarind egy roppant ízletes és ropogós bevonatot képez a lazacon. A tamarindpasztát keresse a nagy élelmiszerláncok nemzetközi polcain, vagy ázsiai és indiai élelmiszerüzletekben.
Előkészítési idő: 20 perc
Grillezési idő: 8-10 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.