Előkészítés: A húst megmossuk, puha, csont nélküli felére fordítjuk, és a bordacsontok tövénél, kb. 3 cm mélyen bevágjuk. Oldalt fordítjuk a kést, és hosszában félig bevágjuk a kerek húsrészt. Lapra kihajtjuk, besózzuk, és meghintjük (frissen) őrölt borssal. A pórét és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nem túl apró darabokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, a rozmaringot leöblítjük, tűlevélkéit száráról lecsipkedjük.
Elkészítés: A szalonnát, a rozmaringlevélkéket és a fokhagymát finomra vágjuk, összekeverjük, és a húslapra kenjük. A húst eredeti formájára visszatekerjük, néhány hústűvel betűzzük. Tenyérnyi szélességben gondosan lefejtjük a húst a bordacsontokról. A csontok között rövidebb zsinegdarabokkal megkötözzük a feltekert húst, a rögzítésre használt hústűket eltávolítjuk, a hústekercs két végét pedig betűzzük. A bordacsontokat egyenként alufóliába csomagoljuk (különben megégnek!). A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A húst mély sütőedénybe tesszük, és meglocsoljuk az olajjal. Mellészórjuk a pórét és a zöldséget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort. Alufóliával letakarjuk, és a sütőben kb. 1 órán át, puhára pároljuk. Felkapcsolunk 220 °C-ra (gázsütő 3. fokozat), és fedetlenül, saját levével locsolgatva pirosra sütjük (15-20 perc). A húst deszkára emeljük, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A pecsenyelét kisebb lábasba szűrjük, zsírtalanítjuk, felforraljuk, majd 2-3 részletben, erőteljes keveréssel beledolgozzuk a vajat/margarint, utánasózzuk, borsozzuk. Lehántjuk a csontokról az alufóliát, a húsról a zsineget, és ahogyan a \"tarajok\" engedik, felszeleteljük. Tálra rendezzük, néhány evőkanál mártást öntünk alá, a tál peremét pedig salátalevelekkel, narancsszeletekkel és rozmaringbóbitákkal díszíthetjük. A maradék mártást külön csészében, forrón kínáljuk. Petrezselymes vagy currys rizs, sült burgonya, burgonyapüré, krokett illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.