Elkészítés: Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockákat, egy alaposan megmosott citromot karikákra vágva, valamint a babérleveleket.
Míg leveskénk fődögél, bőven van időnk megtisztítani és karikára vágni a zöldségeket. Ha ezzel elkészültünk, egy kisebb lábasban kevés olajon dinszteljük is meg őket. Ha zúzánk már félig puha (erre minimum 1 órát kell várni), adjuk a leveshez a megdinsztelt zöldségeket és a tárkonyt.
A szokott módon habarást készítünk a tejszínből és a lisztből, és ha a zöldségek már majdnem megfőttek, könyörtelenül behabarjuk vele a levest. Pótoljuk az elpárolgott vizet, s ezután még körülbelül 10 percig főzzük a levest. Ízesíthetjük még, ha szükséges, egy kevés sóval és a fél citrom levével.
Tálaljuk forrón, és legyen az asztalon egy kis frissen facsart citromlé is, ha még pikánsabbá akarjuk tenni ezt a nagyon finom és laktató ételt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.