Elkészítés: A töltelékhez kevés olajon megdinszteljük az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a hasábokra vágott répát, majd pár perc múlva a cukkinit is. Felöntjük a borral, a paradicsomlével és egy löttyintésnyi tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk.
A csirkemellfiléket vízszintesen nyitott szeleteléssel bevágjuk (nem vágjuk teljesen végig), majd kiterítjük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Minden egyes filé felére terítünk 1-1 szelet füstölt tarját, ráhalmozzuk a reszelt sajtot és a zöldséges töltelékünket is. Félbehajtjuk, széleit fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük. Lisztbe, felvert tojásba és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, majd apránként folyamatosan kevergetve a tejszínt is. Belepréseljük a fokhagymát, beleszórjuk a reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal. Addig kevergetjük, míg a sajt teljesen el nem olvad, ezután beleszórjuk az aprított snidlinget is.
A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, majd hozzákeverjük a parajpürét és az aprított vöröshagymát. Fedő alatt készre pároljuk.
Tálalásnál az ételt medvehagyma levelekkel és snidlinggel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.