Előkészítés: A hosszúszemű rizst enyhén sós, a rizshez képest kétszeres mennyiségű vízben előfőzzük. Az előfőzött rizs, ha beitta a vizet, felöntjük a rizshez képest másfélszeres mennyiségű forró tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a lereszelt citromhéjat, és lassú tűzön, néha megkeverve készre főzzük. Ha elkészült kihűtjük.
A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. A zselatinport fél deci forró vízben feloldjuk.
Ekkor hozzáadjuk a cukros tejszínhabot, lazán összeforgatjuk, belekeverjük a feloldott zselatint és 4 egyforma, fém vagy műanyag savarin vagy koszorúformába szedjük. Végül 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
A gyümölcsöket leszárazzuk, megmossuk és leszárítjuk, vagy ha fagyasztottat használunk, akkor kiengedjük. Meglocsoljuk a mézzel, gyengén összekeverjük.
Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött edénybe mártjukaformákat, tányérra borítjuk, és a közepébe halmozzuk az előkészített gyümölcsöt. Friss citromfűvel vagy mentával díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.