Elkészítés: A hosszúszemű rizst sózott, a rizshez képest kétszeres mennyiségű vízben előfőzzük.
A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. A zselatinport fél deci forró vízben feloldjuk, a gyümölcsöket leszárazzuk, megmossuk és leszárítjuk.
Az előfőzött rizs, ha beitta a vizet, felöntjük a rizshez képest másfélszeres mennyiségű forró tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a lereszelt citrom héját, és lassú tűzön, néha megkeverve készre főzzük. Ha elkészült, kihűtjük.
Ekkor hozzáadjuk a cukros tejszínhabot, lazán összeforgatjuk, belekeverjük a feloldott zselatint, és 4 egyforma, fém vagy műanyag savarin (koszorú) formába szedjük. Végül 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött edénybe mártjuk, tányérra borítjuk, és a közepébe halmozzuk az előkészített friss gyümölcsöket. Friss citromfűvel vagy mentával díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.