Elkészítés: A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgájával tovább keverjük, majd rászitáljuk az érkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Én sütőpapírral bélelt tortaformában sütöttem, de lehet 37x32 cm-es tepsiben is. Előmelegített sütöben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a piskótát kihűtjük.
A krémhez egy kevés tejölben elkeverjük a zselatint, és a többi tejfölhöz adjuk. Hozzákeverjük a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Alacsony hőfokon összemelegítjük. Hűtőben 15-20 percig dermedni hagyjuk, közben időnként megkeverjük.
A megtisztított, megmosott epret 5 szem kivételével feldaraboljuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tejfölös krémbe vegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.
A piskótát keresztben kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krémet, ebből is hagyunk egy keveset a piskóta tetejére, majd ráborítjuk a másik lapot. Megkenjük a maradék krémmel, felszeletelt eperdarabokkal díszítjük. Gyümölcskocsonyát teszünk a tetejére, és 2 órát hűtőben pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.