Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, kicsit hűlni hagyjuk.
Közben egy tálba tesszük a lisztet, beleszórjuk a sót, a kurkumát, a fehérborsot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a zsírt, és 2 tenyér között morzsolva homogenizáljuk. Belekeverjük az összetört burgonyát és a tejfölt, majd jól kidolgozzuk a tésztát. Szükség esetén pici lisztet lehet még hozzátenni.
Lisztezett deszkára tesszük és meghajtogatjuk, 20 perces pihentetés után megismételjük a hajtogatást még kétszer, háromszor.
Végül a lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggató segítségével mintázzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk. Tepsire rakjuk 2 cm-re egymástól, tetejüket megkenjük a felvert tojással, és tetszés szerint teszünk rá rezselt sajtot, köményt, szezámmagot. A maradékot összegyúrjuk, és abból is készítünk pogácsákat.
Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon közel 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.