Elkészítés: A szobahőmérsékletű hozzávalókat összekeverem, arra az egyre vigyázok, hogy a só ne közvetlenül az élesztőre kerüljön. Ezt úgy a legkönnyebb elérni, hogy alaposan elkeverem a lisztben, mielőtt még az élesztő belekerülne. Ha jól elkeveredett, akkor már oda teszem az élesztőt, ahová tetszik. De legjobb azt is jól elkeverni a lisztben, mielőtt jönnének a nedves hozzávalók. Az összedarált magok is ebbe kerülnek!
Aztán jöhet a puha vaj, a tojássárga, a tejföl és a tej. Jól kidolgozom, az a jó, ha a tészta kicsit lágy, éppen csak egy picivel lágyabb, mint ami ahhoz kell, hogy nyújtani lehessen. Majd szórok egy kis lisztet a tetejére, hogy ne száradjon ki, és letakarom egy konyharuhával.
Én általában egy éjen át pihentetem. Ha ennyi időt hagyunk neki, akkor nem szükséges a langyos hőmérséklet, akár hűtőbe is tehetjük: ha nem túl kemény a tészta, akkor mindenképp megkel másnapra.
Másnap aztán meg kell várni, míg meglangyosodik. Akkor hozzáteszek még egy kis lisztet, hogy jól nyújtható, nem ragacsos tésztát kapjak. Kinyújtom, ha van időm, párszor összehajtom, és hagyom újra megkelni, végül kiszaggatom, a tetejüket megkenem a tejes tojássárgájával, megszórom az egész magokkal.
180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.