Elkészítés: A halat besózzuk, bőven megöntözzük citromlével, és hagyjuk kiolvadni (így nem lesz szaga).
A tejfölt egy tálkában alaposan elkeverjük a felaprított zöldfűszerekkel és fűszerekkel. Kicsit kóstolgassuk, mert az arányok csak hozzávetőlegesek. Végül fellazítjuk az olívaolajjal.
A kiolvadt, lecsöpögtetett halat egy kisebb, mélyebb tepsibe tesszük, leöntjük a tejfölös keverékkel, a tetejét megszórjuk kakukkfűvel. (Itt még egy kicsit utána lehet sózni, ha valaki fél.) Alufóliával betakarjuk.
220 fokos sütőben 30 percig alufólia alatt, 30 percig alufólia nélkül sütjük.
A halhoz hasonló fűszerezésű sültkrumplit kínáljunk hozzá köretnek.
Jól illik hozzá a száraz fehérbor, például egy jó olaszrizling.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.