Elkészítés: A csalán leveleit lecsípkedjük, több vízben alaposan megmossuk, majd bő, lobogó, sós vízben 10 percet főzzük. Leszűrjük.
A vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, habzásig forraljuk, közben kevergetjük. Beleszórjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a hideg tejjel, további kevergetjük. Annyi tej kell hozzá, amennyitől vastag, tejfölszerű marad a mártásunk. Eleinte úgy tűnik, csomós lesz, de ha tovább kevergetjük, csodálatosan egyneművé válik. Sózzuk, borsozzuk, pár csipet frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, végezetül pedig beleöntjük a tejszínt is. Ha a mártásunk megfőtt beletesszük a csalánt, összerottyantjuk az egészet.
Most buggyantott tojással és puliszkával ettem, de bármilyen főzelékfeltéttel finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.