A minimum 8 órára beáztatott római tálat vékonyan kivajazom, az aljára bacont fektetek, majd a felszeletelt csirke/pulykamellet rétegezve a sajttal rárakom, minden réteget még a sajt előtt megszórok sóval, majorannával.
A tetejére öntöm a tejszínt, lefedem a római tál tetejével, és hideg sütőbe teszem.
A sütőt begyújtva kb. 220 C-on 60 percig sütöm, majd leveszem a tál tetejét (nem megijedni a sok létől!!!) és további fél óráig sütöm.
A tejszín és a sok lé, amit a hús engedett, besűrűsödik, isteni krémes szaft lesz belőle. Rizzsel, sült krumplival, krumplipürével tálaljuk.
Megjegyzés
Aki nem szeret egy nagyobb összejövetel után temérdek zsíros edényt mosogatni, és szereti az egyszerűen elkészíthető és finom kajákat, az feltétlenül próbálja ki. Lehet próbálkozni egyéb fűszerekkel is, esetleg vöröshagymát belekarikázni, 1,5 óra alatt biztosan szétfő a hagyma, és tovább gazdagítja a szaft és a hús ízét.
A receptet Ancsapancsa küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.