Egy tálba meleg vizet öntünk, és feloldjuk benne az élesztőt és a cukrot. Hozzáadunk 2 bögre lisztet, az étolajat és a sót. Az egészet összekeverjük, majd mehet bele a maradék liszt is. Miután kézzel tésztát gyúrtunk belőle 5-10 percig pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát elfelezzük, aztán vékony körré nyújtjuk egy lisztezett, egyenes felületen.
Miután összekevertük a lereszelt négyféle sajtot, egyenletesen elosztjuk a bazsalikomos-olívaolajos paradicsommal megkent pizza tetején. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A második pizzalappal is hasonlóképpen járunk el. Miután egyenletesen megkentük a tetejét a bazsalikommal és az olívaolajjal elkevert paradicsompürével, jöhet a pármai sonka, majd a rukkola. Ha megvagyunk a feltéttel, már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Nézd meg videón is, hogyan készül a négysajtos és a sonkás pizza:
Megjegyzés
A pizza feltétet nyugodtan kiegészítheted kukoricával, vagy bármilyen neked szimpatikus hozzávalóval variálhatod. Az alap adott, a többi a te döntésed.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.