Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a 30 dkg kristálycukrot, a fél csomag sütőport és a 10 evőkanál forró vizet, és gépi habverővel jó alaposan elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Ezt követően belekeverjük a 25 dkg lisztet. A tojás fehérjét (5 db) gépi habverővel keményre felverjük, majd a már elkészített tésztához keverjük. Ezt követően margarinnal alaposan kikent tortaformába öntjük a tésztát, és légkeveréses sütőben 180 fokon 45 percig sütjük, harminc perc elteltével időszakosan tűpróbával ellenőrzést végzünk (hústűvel szúrj a közepébe, ha a hústűn nem marad ragacsos tészta, akkor megsült, ha marad, akkor még sütnöd kell). A megsült tortát kivesszük, és hűlni hagyjuk. Kihűlés után vékony felső lapot vágunk belőle, a maradékot pedig kerület mentén félbevágjuk. A tortát úgy könnyű elvágni, ha fogsz egy kést, és óvatosan körbevágod a torta oldalát, kb. 2 cm mélységig, majd a vágatba körbe belefektetsz egy cérnát, a két végét keresztezed, és meghúzod, így a tortát elvágja a (tiszta) cérnád, és nem roncsolod szét a belsejét késsel.
A krémhez a tejszínt gépi habverővel nagyon keményre felverjük (ha fejreállítod a tálat, akkor sem jön ki). Könnyebb felverni a tejszínt, ha előtte 24 órát hűtőben tartottad. A felvert tejszínt félretesszük, majd az 50 dkg túrót, a citrom héját-levét, a 2 csomag zselatin fixet gépi habverővel előszőr alacsony, majd 1-2 percig magas fokozaton összekeverjük. Ezután belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrokat. Az egész masszát belelapátoljuk a nyagyon-nagyon kemény tejszínhabba, és gépi habverővel összekeverjük. Ezzel töltjük meg a tortát. A legfelső tésztaréteget célszerű felszeletelve a torta tetejére tenni, mert így könnyebb és gusztusosabb szeletelni. A tetejére porcukrot lehet szitálni, haladók a felső tésztaréteget még a szeletelést megelőzően bevonhatják marcipánnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.