Elkészítés: A tyúkmellet hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. 15-20 dkg vöröshagymát tisztítás után apró kockákra vágunk, a másik 15-20 dkg-ot pedig nagy kockákra aprítjuk. A gombát megmossuk, majd félbe vágjuk és tönkjével együtt vékony szeletekre szeleteljük.
Egy megfelelő méretű lábosban kevés olajon pici só hozzáadásával üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majoránnával megszórjuk, rátesszük a húst, majd fehéredésig pirítjuk. Ezt követően rövid lével pároljuk, közben fehérborssal és ételízesítővel is ízesítjük. Ügyeljünk arra, hogy mire a hús majdnem puha, ne legyen rajta csak minimális lé.
Egy másik edényben kevés olajon pici só hozzáadásával megfonnyasztjuk a nagy kockára vágott hagymát, megszórjuk majoránnával, borssal, ételízesítővel, ráöntjük a gombát, tehetünk bele őrölt erős paprikát - lehetőleg ne pirosat -. Ha majdnem kész, félretesszük.
Amikor a hús majdnem kész, hozzáadjuk a pirított gombát, összekeverés után megszórjuk a liszttel, 1-2 perces kevergetés követően ráöntjük a tejszínt, ha kell, pici vizet is adhatunk hozzá. Még 5 percig főzzük, vigyázva arra, hogy le ne égjen.
Amíg a hús és a gomba párolódik, a megtisztított zöldségeket nagyon vékony szeletekre vágjuk - legjobb a zöldséghámozó erre a célra. 1 nagyobb hagymát megtisztítunk, félbevágjuk, és ezt is felszeleteljük. Egy megfelelő méretű serpenyőbe öntjük a zöldségeket, kevés étolajjal meglocsoljuk, amikor pirulni kezd, ízesítjük a felsorolt fűszerekkel, és fedő alatt roppanósra pároljuk.
Mindezek mellett elkészítjük a galuskatésztát a hozzávalókból, és lobogó sós vízbe szaggatjuk, ha megfőtt, tálba szedjük, és meglocsoljuk olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze.
A tejszínes ragut a galuskával és a párolt zöldségekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.