Elkészítés: A tyúkmellet hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. 15-20 dkg vöröshagymát tisztítás után apró kockákra vágunk, a másik 15-20 dkg-ot pedig nagy kockákra aprítjuk. A gombát megmossuk, majd félbe vágjuk és tönkjével együtt vékony szeletekre szeleteljük.
Egy megfelelő méretű lábosban kevés olajon pici só hozzáadásával üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majoránnával megszórjuk, rátesszük a húst, majd fehéredésig pirítjuk. Ezt követően rövid lével pároljuk, közben fehérborssal és ételízesítővel is ízesítjük. Ügyeljünk arra, hogy mire a hús majdnem puha, ne legyen rajta csak minimális lé.
Egy másik edényben kevés olajon pici só hozzáadásával megfonnyasztjuk a nagy kockára vágott hagymát, megszórjuk majoránnával, borssal, ételízesítővel, ráöntjük a gombát, tehetünk bele őrölt erős paprikát - lehetőleg ne pirosat -. Ha majdnem kész, félretesszük.
Amikor a hús majdnem kész, hozzáadjuk a pirított gombát, összekeverés után megszórjuk a liszttel, 1-2 perces kevergetés követően ráöntjük a tejszínt, ha kell, pici vizet is adhatunk hozzá. Még 5 percig főzzük, vigyázva arra, hogy le ne égjen.
Amíg a hús és a gomba párolódik, a megtisztított zöldségeket nagyon vékony szeletekre vágjuk - legjobb a zöldséghámozó erre a célra. 1 nagyobb hagymát megtisztítunk, félbevágjuk, és ezt is felszeleteljük. Egy megfelelő méretű serpenyőbe öntjük a zöldségeket, kevés étolajjal meglocsoljuk, amikor pirulni kezd, ízesítjük a felsorolt fűszerekkel, és fedő alatt roppanósra pároljuk.
Mindezek mellett elkészítjük a galuskatésztát a hozzávalókból, és lobogó sós vízbe szaggatjuk, ha megfőtt, tálba szedjük, és meglocsoljuk olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze.
A tejszínes ragut a galuskával és a párolt zöldségekkel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.