Előkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, leveleit csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és felkockázzuk. A szalonnát felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és zsírjára pirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belekeverjük a káposztát és a burgonyát, felöntjük a húslevessel, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Közben elkészítjük a zöldmártást: a borecetet elkeverjük 4 evőkanál vízzel, és meglocsoljuk vele a kenyeret. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, felaprítjuk. A kenyérrel együtt összeturmixoljuk vagy villával alaposan összetörjük. Beledolgozzuk az olajat, egy csipet cukrot, ízlés szerint sót, borsot, végül pedig a bort. Tálkába szedjük. A levest leszűrjük, és a zöldségeket hagyjuk kihűlni. Belekeverjük az aszalt paradicsomot. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, és a zöldségekhez keverjük. Leöntjük a mártással, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.