Előkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, leveleit csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és felkockázzuk. A szalonnát felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és zsírjára pirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belekeverjük a káposztát és a burgonyát, felöntjük a húslevessel, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Közben elkészítjük a zöldmártást: a borecetet elkeverjük 4 evőkanál vízzel, és meglocsoljuk vele a kenyeret. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, felaprítjuk. A kenyérrel együtt összeturmixoljuk vagy villával alaposan összetörjük. Beledolgozzuk az olajat, egy csipet cukrot, ízlés szerint sót, borsot, végül pedig a bort. Tálkába szedjük. A levest leszűrjük, és a zöldségeket hagyjuk kihűlni. Belekeverjük az aszalt paradicsomot. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, és a zöldségekhez keverjük. Leöntjük a mártással, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.