Elkészítés: 1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal - hogy ne törjük össze- a habba forgatjuk. Megvizezett habkártyával vagy késsel kenegetve margarinnal kikent, belisztezett 30x30 cm-es tepsibe simítjuk (ha nagy tepsiben sütjük, akkor is csak ekkorára kenjük el). Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 20 percig sütjük.
2. A krémhez a tojássárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd habosra keverjük. A szobameleg margarint részletekben beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
3. A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, és mogyoróval vagy mandulával díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd, amikor a süteményt felvágjuk. Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk.
MENNYISÉG: 28 SZELET
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA+HŰTÉS
ENERGIATARTALOM: 192 KCAL/SZELET
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.