Elkészítés: A tarjaszeleteket enyhén klopfolom, sózom, borsozom, pár percig állni hagyom. A hagymát vékonyra felkarikázom, a krumplit meghámozom, fél centis szeletekre vágom, leöblítem, konyharuhában megszárítom.
Egy tepsit kevés olajjal kikenek, egymás mellé fektetem a tarjaszeleteket, egyenletesen elosztva ráhalmozom a felvágott hagymát. Megszórom a majoránnával és a száráról leválasztott rozmaringlevelekkel, gyengén sózom, borsozom, mehet rá a felkarikázott paradicsom, majd ráteszem a krumpliszeleteket. A tetejét is sózom, borsozom, beleöntöm a bort, végül rászórom a reszelt sajtot.
Alufóliával szorosan lezárom a tepsit, 180 fokosra előmelegítet sütőben párolom 35-40 percig. Ezután leveszem a fóliát, ha a hús megpuhult, a fólia nélkül teszem vissza a sütőbe, a tetejét ropogósra sütöm.
Frissen, melegen tálalom, ilyenkor kovászos uborka az igazán hozzá illő savanyúság.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.