Elkészítés: A tintahalat fagyosan leöblítjük. Felteszünk főni 2 dl vizet, a borral, a citromlé felével, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Beletesszük a tintahalat, és kb. 45 percig közepes lángon főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Az édesköményt és a paprikát megmossuk, megtisztítjuk, majd húsukat vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. Az uborkát megmossuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát felszeleteljük. A grépfrútot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, hogy belső, fehér héja se maradjon rajta. Éles késsel kivájjuk a húst a hártyák közül, a levét felfogjuk. Az olajbogyót felszeleteljük. A fokhagymát megpucoljuk, átnyomjuk.
Összekeverjük az olajat, a maradék citromlevet, a grépfrút levét, a fűszerkeveréket, sóval, borssal és a cukorral ízesítjük.
A kihűlt tintahalat összeforgatjuk az előkészített salátaalapanyagokkal és a dresszinggel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.