Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra- A a tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől, hozzáadjuk a cukrot, majd jól elkeverjük. A lisztet kimérjük, beletesszük a szódabikarbónát, és apránként a cukros-tojásos keverékünkhöz adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és az előbbi masszánkhoz adagoljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kisebb tálba helyezzük, és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Félretesszük hűlni.
A krémhez kimérjük a mascarponét, ízlés szerint cukrozzuk, közben megkóstolhatjuk hogy eléggé édes-e, majd a habport egy másik tálba szórjuk, hozzáadjuk a tejet, és pillanatok alatt felverjük. Összekeverjük a cukros-mascarpónés masszánkat a felvert habbal, és ezt is félrerakjuk.
Kávét készítünk a szokásos módon az instant porból (én mikrohullámú sütőben felmelegítem a vizet, és hozzáadom a kávét), de persze cukor nélkül! Majd a tésztánkat jó alaposan egy kiskanál segítségével meglocsoljuk a kávéval. Pillanatok alatt kihűl, így rákenhetjük a krémet, jó púpozottan és a hűtőbe tesszük lefedve.
Minimum egy délutánt állnia kell, de még jobb, ha másnap szeleteljük. Tálaláskor natúr kakaóport szórunk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.