Elkészítés: A csülköt besózzuk, majd egy mélyebb tepsibe helyezzük, és a darabokra vágott zöldségeket, az egész fokhagymagerezdeket, a fűszereket, a babérlevelet mellé szórjuk, rászórjuk a felkockázott vajat, és előmelegített sütőben 165°C-on sütni kezdjük, mérettől függően ez lehet 3-4 óra is. Nagyon fontos, hogy az első 1 óra eltelte után, folyamatosan forgassuk és locsoljuk sörrel, borral, kb. 20 percenként. Így lesz a csülök bőre először ropogós, majd újra puha, majd megint ropogós. Ez a folyamat a lelke a csülökkészítésnek.
Közben a krumplit megmossuk, majd alufóliát darabolunk, a fóliára helyezzük a krumplit, és sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük. Vajat dobálunk a tetejére és becsomagoljuk. Egy tepsibe rakjuk, és a csülök mellé tesszük, vagyis 165°C-os előmelegített sütőben készre sütjük.
A krémtúró az apróra vágott, friss zöldfűszerekkel összekeverjük ízlés szerint, kimilyen friss fűszert szeret. Sóval, borssal ízesítjük a végén, esetleg egy kis olívaolajat keverhetünk még hozzá, és menjen a hűtőbe, amíg a hús sül. Hidegen, minden grillezett ételhez, húsokhoz, zöldségekhez is nagyon finom.
Az omlósra sült csülköt a köményes krumplival és a zöldfűszeres túróval tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.