Elkészítése: A liszt közepébe kis fészket képezünk, beletesszük a vajat, cukrot, bort, tojást és a szódabikarbónát. Az egészet jól összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Tortakarikával kiszúrjuk, a megmaradt tésztából a kör alakúra kiszúrt linzertészta szélére kb. egy cm-es peremet teszünk. Középmeleg sütőben megsütjük.
A töltelékül szolgáló krémhez a tejet öt dkg cukorral felfőzzük. Közben külön edényben felolvasztjuk a csokoládét, másik edényben a tojássárgájákat habosra kikeverjük a megmaradt cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, és teljesen simára keverjük. Hozzáöntjük a felolvasztott csokoládét, azt is elkeverjük benne, majd vékony sugárba beleöltjük a forró tejet, s közben habverővel gyorsan elkeverjük. Mérsékelt tűzön állandóan kevergetve addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. A masszának nem szabad felforrnia, mert a tojás összefut benne. Amikor kissé lehűlt, a lágy vajat habverővel simára keverjük benne, végül rummal ízesítjük.
Ezzel a krémmel megtöltjük a megsült linzertésztát, a tetejére kimagozott friss (vagy befőtt) meggyet rakunk. Hűtőszekrényben kifagyasztjuk, majd úgy vágjuk fel, mint egy tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.