Elkészítés: A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. Sós vízben megfőzzük a 4 tojást, majd hámozzuk és felkarikázzuk. A paprikát kicsumázzuk, húsát kockára vágjuk. A petrezselymet is megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, majd kockákra vágjuk. A sajtot káposztareszelőn szálasra lereszeljük.
1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hagyjuk kicsit hűlni. A zsemlét alaposan kinyomkodjuk, majd a hagymával, a petrezselyemmel, maradék 2 tojással, a mustárral, nem csípős paprikakrémmel, áttört fokhagymával, sóval, borssal a darált húshoz adjuk, és jól összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük.
Egy nagyobb, kb.30x40 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük 1 evőkanál olajjal. Egyenletesen elsimítjuk rajta a húsmasszát, megszórjuk sajttal, majd úgy, hogy a hosszanti részeken 5-5 cm szabadon maradjon, beterítjük tojáskarikákkal, valamint kolbász- és paprikakockákkal. A fólia segítségével szorosan feltekerjük a húslapot. Két végét összenyomkodjuk, hogy kerekebb szeleteket kapjunk. Sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. Tálalás előtt a húst 10 percig pihentetjük, majd tálra emeljük, és kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.