Tálba törjük a tojásokat, hozzáadjuk a vizet, sózzuk, kissé összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen szaggatható, közepes keménységű tésztát kapjunk.
A közben felforrt főzővízbe szaggatjuk (lyukacsos szaggatóval) és gyöngyöző vízben kifőzzük. Kevés olajat öntünk egy tálba, és a kész galuskákat ebbe szedjük.
Serpenyőben lágy rántottát készítünk, folyamatosan keverve, és kisebb darabokra szedve, majd a galuskával összekeverjük.
Az öntethez a levélzöldségek szárait eltávolítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, a kápia paprikát felkockázzuk. Egy tálba olajat öntünk és ebben forgatjuk meg a zöldségféléket, és kb. 15-20 percig állni hagyjuk. Tálaláskor locsoljuk meg a galuskát az öntettel. Spenótlevelekkel díszíthetjük.
A galuska tésztát ne keverjük túl és ne hagyjuk állni, mert nem lesz rugalmas. Úgy időzítsük, hogy a befőzővíz forrásával egyidejüleg készüljünk el a galuskatésztával. A víz forró, de csak gyöngyöző legyen. A medvehagyma intenzív ízű, ezért a mennyiségét egyénileg szabjuk meg. Megbízható helyről vásároljunk, mert könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág levelével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.